Hlavní obsah

Střelba v Mnichově si vyžádala dva mrtvé

– Mnichov • Aktualizováno

Dva muži byli ve čtvrtek zastřeleni na staveništi v Mnichově. Mezi mrtvými je podle policie i pachatel, informovala dopoledne policejní mluvčí. Místní obyvatelé už nejsou ohroženi, policie má situaci pod kontrolou, přesto je část čtvrti Au uzavřena.

Foto: Patrick Rasche, ČTK/AP

Mnichovští policisté u místa činu

Článek

Střelba byla policii nahlášena v 8:45. Na místo vyrazily početné policejní síly. Na staveništi ve čtvrti Au našli muži zákona v jedné stavební buňce dva mrtvé muže a pistoli.

Podle serveru TZ oznámila policejní mluvčí, že jedním z mrtvých je zřejmě pachatel činu. Policie předpokládá, že vrah zastřelil oběť a pak obrátil zbraň proti sobě. Svědci reportérovi serveru týdeníku Focus sdělili, že jedním ze zastřelených byl padesátiletý Němec, který zastával na stavbě funkci políra.

Střelbě měla předcházet hádka s nadřízeným. Jeden z mužů potom vytáhl zbraň, druhého zabil a nakonec spáchal sebevraždu. Někteří svědci tvrdí, že slyšeli čtyři výstřely.

Policisté uzavřeli nejen přístup na staveniště, kde se pracovalo na rekonstrukci bývalé věznice, ale i okolí nedalekého náměstí Mariahilfe. Přechodně byl uzavřen úřad zemské rady a přerušen je i provoz tramvají a autobusů v okolí.

Reklama

Výběr článků

Načítám