Hlavní obsah

Muž ve Vídni najížděl autem do lidí

Ve Vídni v noci na sobotu řidič úmyslně najížděl do chodců a poté ve snaze uprchnout najížděl i na policisty, kteří ho postřelili. Odpoledne 43letý muž, který měl u policie přes padesátku záznamů, zranění podlehl, napsala agentura APA. Šlo prý o policii dobře známého recidivistu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Rakouská policie (ilustrační foto)

Článek

Policii v noci jistý mladík a žena informovali, že se na ně pokoušel najet řidič. Ten jim také vyhrožoval smrtí. Přivolaná hlídka se muže pokusila neúspěšně zastavit. Řidiče, který ulicemi ujížděl rychlostí až přes 110 kilometrů v hodině, nezastavily ani varovné výstřely.

Policie následně zablokovala silnici autem, muž ale na policisty ve velké rychlosti najížděl, proto na něj hlídka několikrát vystřelila. Jeden z projektilů zasáhl řidičovo stehno a způsobil rozsáhlé krvácení. Záchranáři museli řidiče oživovat. Nemocnice označila jeho stav za stabilní, odpoledne ale muž zemřel.

APA uvedla, že útočník byl policii dobře znám, neboť měl na svědomí řadu deliktů souvisejících s drogami, zbraněmi i ublížením na zdraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám