Hlavní obsah

Nedá si pokoj. Princ Philip opět za volantem, navíc nepřipoutaný

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva dny po nehodě princ Philip, manžel britské panovnice Alžběty II., opět řídí. Sedmadevadesátiletý vévoda z Edinburghu byl podle listů The Daily Mail či The Daily Telegraph spatřen, jak drandí v novém Land Roveru na pozemku královnina panství Sandringham. Zdálo se, že není připoutaný.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Princ Philip

Článek

Vévoda se odvážil sám sednout do auta, ačkoli měl ve čtvrtek autonehodu (nebo možná právě proto). Tehdy na křižovatce najížděl z vedlejší silnice na rušnou okresku A149, když do něj narazila modrá kia jedoucí 90kilometrovou rychlostí. Princův černý Land Rover Freelander 2 se převrátil přes střechu a skončil po nárazu na boku. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Autonehoda prince PhilipaVideo: Reuters

Nezranil se, byl však dezorientovaný a v šoku. Hájil se poté, že jej oslnilo sluneční světlo. Mladší z řidičů, 75letý, vyvázl nezraněn. Ten vezl ještě svou 72letou manželku Victorii a druhou ženu. Obě skončily v nemocnici – jedna měla poraněné koleno, u druhé bylo podezření na zlomenou ruku. Ve voze bylo ještě tříměsíční dítě, to vyvázlo bez zranění. [celá zpráva]

Policie zřejmě prince požádá, aby se dobrovolně vzdal svého řidičského průkazu z důvodu vysokého věku.

Buckinghamský palác navíc potvrdil, že byl odvezen na radu lékařů do nemocnice i vévoda, ačkoli tvrdil, že to není třeba. I proto, že byl bezprostředně po nehodě schopen dojít k druhému vozu a ujišťovat se, zda jsou všichni v pořádku.

„Později mezi všemi proběhl v soukromí kontakt a popřáli si hodně štěstí,“ prozradil královský mluvčí podle serveru Mail Online.

V pátek se nepřipoutala královna

Aby toho nebylo málo, den po Philipově incidentu řídila královna rovněž bez bezpečnostního pásu, navíc na veřejné silnici nedaleko nehody. Podle deníku Daily Express v sobotu již jela připoutaná – zřejmě i v reakci na páteční zprávy médií.

Philip jezdí na královnině panství.

Po vévodově sobotním ježdění odborníci na motoristickou dopravu uvedli, že policie pravděpodobně prince požádá, aby se dobrovolně vzdal svého řidičského průkazu z důvodu vysokého věku. Podle britského práva je povinné mít v autě bezpečnostní pás, je-li k dispozici, ale taková Alžběta II. je imunní vůči jakémukoli občanskému či trestnímu řízení.

Z fotografií se zdá, že skutečně nebyl připoutaný.

Buckinghamský palác trvá na tom, že monarcha pečlivě dbá na to, aby dodržoval zákon. Na otázku, zda Philip někdy absolvoval řidičský test, nicméně jeho mluvčí neodpověděl.

Reklama

Výběr článků

Načítám