Hlavní obsah

Myslivec na Slovensku zastřelil jelena u krmení. Pobouřil aktivisty i své kolegy

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Značné pobouření vyvolalo na Slovensku video, na němž je vidět myslivce, který střílí na mladé jeleny při krmení v pohoří Čergov na severu země. Záběry zveřejnila facebooková stránka Čergov Mizející divočina, kde aktivisté poukazují na neetický lov zvěře.

Střelba na zvěřVideo: Čergov Miznúca divočina

 
Článek

Případ se stal 11. ledna a záběry zveřejněné na sociální síti vyvolaly vlnu rozhořčení. „Toto je péče o zvěř, o níž mluví myslivci?“ kladou si otázku aktivisté, kteří chtěli zveřejněním videa poukázat na to, že mezi myslivci jsou jednotlivci, kteří nedodržují etické a morální pravidla lovu.

„Někteří využívají období nouze (za sucha, velkého množství sněhu apod. - pozn. red.) a loví zvěř tímto způsobem. Vrhají tak špatné světlo i na ostatní poctivé myslivce,“ upozornila stránka.

Čin odsoudila také Slovenská myslivecká komora. „Jsme tímto videem pobouřeni. Autora jsme požádali o spolupráci při odhalování podobného jednání,“ uvedli myslivci.

Podle zákona může myslivec střílet v tomto období pouze v případě, že zvěř je dál než 200 metrů od krmení. „Tento myslivec každopádně porušil všechny morální a etické principy,“ dodala myslivecká komora.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám