Hlavní obsah

Mladý Syřan se přiznal, že 16letou Rakušanku uškrtil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Rakouská policie zadržela v noci na pondělí 19letého syrského uchazeče o azyl. Mladík byl podezřelý z vraždy 16leté Manuely K. ve Vídeňském Novém Městě (Wiener Neustadt), napsal server Der Standard s odvoláním na vyjádření dolnorakouské policie. Po zatčení se mladík činu přiznal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dívka se v sobotu večer nevrátila z večírku. Rodina proto v neděli brzo ráno oznámila její zmizení policii a spolu se známými ji začala hledat. Mrtvou dívku našla její matka v 9:48 v místním parku. Tělo bylo schované v houští a přikryté větvemi a listím, napsal server deníku Krone. S odvoláním na neoficiální zdroje uvedl, že tělo dívky vykazovalo „rozsáhlé násilí v oblasti krku“.

V hledáčku policie uvízl dívčin bývalý přítel Syřan Yazan A. Mladík dorazil do země v roce 2014 krátce předtím, než Rakousko zažilo masivní příliv běženců. Bez problémů získal statut uprchlíka a od té doby v zemi žije. Byl poslední, kdo Manuelu viděl živou. Společně se večer objevili v několika restauracích ve městě.

Yazan A. měl dokonce napsat matce na mobil esemesku, že se Manuela zpozdí, ale on že dívku přivede domů mezi 03.00 a 04.00.

Mladík se po zadržení přiznal, že dívku uškrtil. Agentuře APA to sdělil státní zástupce Michaela Bauer. Motiv svého činu Syřan nesdělil.

Podle Bauera bylo již loni v prosinci na mladíka podáno trestní oznámení kvůli sexuálnímu obtěžování a ublížení na zdraví. V obou případech byla poškozenou nakonec uškrcená dívka.

Mladík měl s Manuelou chodit zhruba rok, jejich vztah se ale rozpadl údajně kvůli Syřanově velké žárlivosti. Před nějakou dobou se oba mladí lidé měli prý opět začít stýkat, napsal server.

Dívka byla nejmladší ze tří sester a měla ještě bratra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám