Hlavní obsah

Po nehodě minibusu na severu Švédska zemřelo šest lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čelní srážka minibusu s nákladním automobilem na severu Švédska si podle místních médií vyžádala životy šesti lidí, informovala agentura DPA. Mrtví z minibusu údajně nejsou švédští občané. Příčina nehody se vyšetřuje.

Město Kiruna ve Švédsku

Článek

Švédská policie nehodu potvrdila, neposkytla však bližší údaje o počtu obětí. Její mluvčí sdělila, že jde o vážnou dopravní nehodu na vedlejší silnici nedaleko města Kiruna poblíž hranic s Finskem, která se stala brzy ráno.

Místní deník NSD uvedl, že všech šest mrtvých sedělo v minibusu. Další pasažér byl vrtulníkem převezen do nemocnice, jeho stav podle deníku není vážný. Řidič nákladního vozu je v šoku, z nehody ale vyvázl nezraněn, oznámil jeho zaměstnavatel, těžební společnosti Kaunis Iron.

Norská agentura NTB uvedla, že mrtví z minibusu nepocházeli ze severských zemí. Kiruna leží za polárním kruhem. V tamních dolech se těží vysoce kvalitní železná ruda.

Reklama

Výběr článků

Načítám