Hlavní obsah

Němci zveřejnili video z útoku na šéfa AfD v Brémách

– Brémy

Německá policie zveřejnila v pátek záznam z městských kamer, který zachycuje útok na Franka Magnitze, poslance a šéfa regionální odbočky Alternativy pro Německo (AfD) v Brémách. Vyšetřovatelé doufají, že s pomocí veřejnosti by mohli pachatele útoku najít. Pomoci by jim v tom měla také vypsaná odměna ve výši 3000 euro (přes 75 tisíc korun), napsal server týdeníku Focus.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německá policie zveřejnila video z útoku na poslance AfD v BrémáchVideo: POLIZEI BREMEN, Reuters

 
Článek

„Záznam zachytily kamery v pasáži St. Pauli u divadla na Goethově náměstí. Určité momenty, které jsou zpomaleny, zachycují pachatele,“ uvedla policie.

Ze záznamu vyplývá, že minimálně tři muži v pondělí v podvečer zaútočili na 66letého politika u divadla v Brémách. Poté utekli.

Ležícího a zkrvaveného Magnitze objevili dva řemeslníci a zavolali záchranku. Po útočnících začalo pátrat několik hlídkových vozů, ale bezúspěšně.

Foto: Michael Kappeler, ČTK/AP

Poslanec AfD Frank Magnitz

Mlácení tyčí policie nepotvrdila

Po útoku strana AfD tvrdila, že útočníci politika mlátili dřevěnou tyčí, až ztratil vědomí, a také ho měli zkopat. [celá zpráva] Vyšetřovatelé tuto verzi nemohou potvrdit. Podle záznamu se zdá, že zranění spíš souvisejí s politikovým prudkým pádem na zem, píše Focus.

Policie a státní zástupce prosí veřejnost, aby jí při pátrání po pachatelích pomohla. Telefonní číslo kriminální služby je k dispozici plných 24 hodin. Pro toho, kdo pomůže objasnit napadení, respektive bude mít informace, které povedou k dopadení pachatelů, je vypsaná odměna ve výši 3000 eur (přes 75 tisíc korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám