Hlavní obsah

Londýnské letiště Gatwick uzavřeli. Opět kvůli dronům, po hodině byl provoz obnoven

– Londýn • Aktualizováno

Letiště Gatwick v pátek večer přibližně na hodinu opět zastavilo provoz, uvádí britská média. Šlo o preventivní opatření po dosud nepotvrzených zprávách, že nad areálem opět létal dron.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Na letišti stále zůstávají tisíce lidí.

Článek

Provoz letiště byl po více než 24 hodinách obnoven v pátek ráno, večer se nicméně drony objevily na obloze nad letištěm znovu.

„Dozvěděli jsme se o pozorování dalšího dronu. Prošetřujeme to. Než informaci ověříme, preventivně jsme přerušili lety,“ cituje stanice BBC mluvčí letiště.

Problémy už od středy

Uzavírka londýnského letiště Gatwick začala ve středu pozdě večer, když byly nad letištní plochou dva drony spatřeny poprvé. To se opakovalo ve čtvrtek nad ránem, následně kolem oběda a také později odpoledne.

Zpravodaj Sky News uvedl, že dron se objeví „pokaždé, když se letiště pokusí otevřít ranvej”. V pátek to nicméně vypadalo, že si piloti dronů již dají pokoj, ale večer se ukázalo, že to není pravda.

Policie vyloučila terorismus, je to podle ní „záměrný čin“ ohrožování letounů. Zatím není jasné, kdo drony řídí. Policisté po pachatelích intenzivně pátrají. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám