Hlavní obsah

Údajný objednavatel Kuciakovy vraždy zůstává ve vazbě

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Nejvyšší soud Slovenské republiky v úterý zamítl žádost podnikatele Mariana Kočnera o propuštění z vazby. Podle mluvčí soudu Alexandry Važanové soud označil Kočnerovu žádost za neopodstatněnou.

Foto: Profimedia.cz

Marian Kočner

Článek

Koncem listopadu zamítl Kočnerovu žádost speciální soud v Banské Bystrici, ale podnikatel se odvolal k Nejvyššímu soudu. Podle deníku Pravda nabízel Kočner za propuštění kauci ve výši jeden milion eur (téměř 26 milionů korun).

Kontroverzní podnikatel je ve vazbě už pět měsíců pro podezření z podvodu se směnkami komerční televize Markíza ve výši 70 milionů eur (1,8 miliardy korun).

V minulosti Kočner vyhrožoval novináři Jánu Kuciakovi, který o něm napsal řadu článků. Kuciak a jeho snoubenka Martina Kušnírová byli letos 21. února zavražděni v jejich domě v obci Veľká Mača.

V září byli zadrženi tři muži a jedna žena, kteří byli obviněni z této dvojnásobné vraždy. Jeden z obviněných Zoltán Andruskó spolupracuje s policií a při výslechu měl za objednavatele vraždy označit právě Kočnera.

Reklama

Výběr článků

Načítám