Hlavní obsah

Ve Francii zemřel devítiletý chlapec zbitý kvůli úkolům, rodinu zatkli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V alsaském městě Mulhouse zemřel devítiletý chlapec poté, co ho brutálně zbili jeho sourozenci, devatenáctiletý bratr a o rok mladší sestra. Surový výprask dostal proto, že si nechtěl udělat úkoly, napsala agentura AFP. Zatčeni byli čtyři členové jeho rodiny, uvedla prokurátorka Edwige Rouxová-Morizotová.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Tragická událost se stala v polovině září. Sourozenci zavolali sanitku, protože chlapec nedýchal. Hocha se nepodařilo oživit a pozdější pitva prokázala, že jej někdo před smrtí surově zbil.

Místní list Dernieres Nouvelles d'Alsace s odvoláním na policii napsal, že chlapce někdo bil tupými předměty, mimo jiné i násadou od koštěte, až skončil v bezvědomí. Pak se podle prokurátorky udusil vlastními zvratky.

Trest prý nařídila matka

„Jde o složitou rodinnou situaci,“ řekla Rouxová-Morizotová. Podrobnosti o motivu násilí neuvedla, média však dříve informovala, že devatenáctiletý bratr a osmnáctiletá sestra chlapce zbili proto, že si nechtěl udělat domácí úkoly. Matka v tu dobu doma nebyla, prý ale o situaci věděla, a dokonce možná potrestání chlapce nařídila.

Vyšetřovací orgány zatím dál prověřují, zda smrt chlapce přímo souvisí s tím, že byl zbit. Všechny dosavadní důkazy ale ukazují na to, že tomu tak bylo, uvedla prokurátorka.

Bratr a sestra mrtvého hocha byli obviněni z ublížení na zdraví s následkem smrti, jeho matka z napomáhání trestnému činu a švagrová z neposkytnutí pomoci, napsala agentura AFP.

Reklama

Výběr článků

Načítám