Hlavní obsah

Afghánec podřízl penzistu v Německu ve spánku, vraždu zachytila dětská chůvička

Krveprolití se odehrálo v neděli v rodinném domě v městečku Wittenburg v německé spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko. Majitele domu, pětaosmdesátiletého Dietricha P., podřízl ve spánku 20letý migrant z Afghánistánu. Penzista mladého muže znal, čas od času mu pomáhal s údržbou kolem domu, napsal server týdeníku Focus s odkazem na informace státního zastupitelství ve Schwerinu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Práci Afghánci sehnala dcera zavražděného, která se angažuje v pomoci migrantům v Sasku, napsal server týdeníku Focus.

Mladík po vraždě ukradl penzistovo auto a snažil se s ním prchnout. Sice s ním nejprve boural a projel živým plotem, přesto se mu podařilo z místa činu prchnout. Policisté ho zadrželi až na dálnici A24.

Případ policie objasnila v rekordně krátké době díky tomu, že v ložnici Dietricha P. byla nainstalovaná kamera od takzvané dětské chůvičky. Celý hrůzný čin byl zachycen a ošetřovatel starého pána ho viděl. Ačkoliv ihned zavolal záchranku a následně policii, muži už lékaři nedokázali pomoci.

Motiv činu je nejasný. Politický nebo náboženský důvod vyšetřovatelé vyloučili. Mladý běženec Dietricha P. a jeho dům už znal. Letos v srpnu u něj v domě strávil týden, když byl najatý na údržbu zahrady a úklid domu. Žádné problémy tehdy lidé z okolí starého pána nezaznamenali.

„Všichni znali Dietricha jako přátelského člověka, který neodmítne nikdy nikomu žádnou pomoc. Je neuvěřitelné, že se mohlo něco podobného stát,“ uvedl jeden z jeho známých.

Faktem je, že Afghánci byla v Sasku zamítnuta žádost o azyl. V Německu mohl zůstat do konce ledna příštího roku, pak měl být vyhoštěn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám