Hlavní obsah

Ve Francii soudí ženu, která dva roky držela dceru v kufru auta

Aktualizováno

Ve středofrancouzském městě Tulle začal v pondělí proces s 50letou Rosou Mariou Da Cruzovou, která před sedmi lety porodila dceru a dva roky schovávala v kufru auta. Dívka žila v těsném prostoru ve svých vlastních výkalech a ponese si doživotní následky. Žena čelí obžalobě z opakovaného násilí vůči nezletilé osobě, hrozí jí až 20 let vězení, informoval deník Le Monde.

Foto: Profimedia.cz

Budova soudu v Tulle

Článek

Malou Sérénu našel mechanik v kufru auta, když si v garážích všiml dětského pláče vycházejícího z kufru jednoho z aut. „Objevil jsem malou holčičku na dně kufru. Byla nahá, až jsem odskočil, jaký odtamtud vycházel puch,” popsal Denis Latour, mechanik garáží, kde bylo auto zaparkované televizi France Info.

Dívka byla dehydratovaná, špinavá, obklopená výkaly a starými hračkami.

Vyšetřovatelé poté vzali do vazby a obvinili oba rodiče. Otec byl později propuštěn a jeho vyšetřování bylo zastaveno. O dítěti zřejmě vůbec nevěděl.

S Da Cruzovou má další tři děti ve věku šest až 12 let. Tvrdí, že o Séréně vůbec nevěděl ani před, ani po jejím narození. Advokátka obžalované Chrystèle Chassagneová-Delpechová řekla, že její klientka těhotenství zapírala. Po porodu ale prý dceru krmila, vyndávala ji ze zavazadlového prostoru auta a po večerech s ní trávila čas, ačkoli "se o ni nemohla starat jako o tři zbylé" děti.

Nyní sedmiletá Séréna žije v pěstounské rodině. Má ale vývojové problémy. „Chodí, lítá po přírodě, jezdí na kole,” popsal agentuře AFP nejmenovaný zdroj obeznámený s případem. Podle tohoto zdroje má dítě mnoho problémů, například má strach z uzavřených prostor. „Když se s ní pokoušíte mluvit, neregistruje vás. Vydává zvuky, ale nemluví,“ dodal zdroj AFP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám