Hlavní obsah

V troskách zříceného domu v Marseille našli čtyři mrtvé

– Marseille • Aktualizováno

V sutinách dvou budov, které se v pondělí zřítily v centru Marseille na jihu Francie, byli nalezeni čtyři mrtví - dva muži a dvě ženy. Celkem sutiny pohřbily pět až osm osob, uvedla s odvoláním na prokuraturu agentura AFP. Zbytky domů prohledávala stovka hasičů a ministr vnitra Christophe Castaner na místě uvedl, že ohledně nalezení nějakých přeživších není příliš optimistický.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři i se psy prohledávají trosky zříceného domu v MarseilleVideo: Reuters

 
Článek

Úřady v úterý postupně ohlásily nález těl dvou mužů a dvou žen. Informaci o zatím posledním nalezeném těle ženy v sutinách domu v oblíbené centrální čtvrti Noailles večer poskytl prokurátor Xavier Tarabeux.

Úřady nesdělily totožnost obětí. Podle Tarabeuxe se v sutinách velmi pravděpodobně nachází ještě pět osob, včetně tří návštěvníků. Pátrání po dalších obětech pokračuje.

Francouzský ministr vnitra Christophe Castaner v průběhu dne uvedl, že záchranná operace je „delikátní“, protože se musí provádět ručně. „Záchranáři našli nějaké kapsy, takže je možné, že tam mohou být ještě nějací živí lidé,“ řekl.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Hasiči u trosek zříceného domu v Marseille

V akci jsou desítky hasičů. „Je to závod s časem,“ uvedl podle listu New York Times ministr pro bydlení Julien Dernormandie.

Mezi pohřešovanými osobami je žena, která si v pondělí nevyzvedla svou dceru ze školy, a další žena, která „nikdy nevychází z bytu”, uvedl předseda regionální rady oblasti Provence-Alpes-Côte d'Azur Renaud Muselier.

Jedna z obyvatelek domu, 25letá studentka Sophie, odešla v neděli večer přespat k rodičům. „Už několik dní dveře několika bytů, včetně toho mého, šly zavřít jen s obtížemi anebo vůbec. Měla jsem strach, aby se dveře nezablokovaly a neuvěznily mě uvnitř,” řekla agentuře AFP.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

trosky zřícených domů v Marseille

„Neštěstí by mohlo souviset se silnými dešti, které v posledních dnech Marseille sužovaly,” uvedla radnice, která ze dvou okolních budov evakuovala zhruba sto lidí a ubytovala je jinde.

Domy se zřítily v pondělí v devět ráno. [celá zpráva]

Jeden ze zřícených domů byl „uzavřený a zazděný”, informovala marseilleská radnice, která jej v roce 2008 prohlásila za neobyvatelný a poté ho odkoupila. V sousedním domě bylo obydlených devět z deseti bytů. Částečně se zhroutil i třetí dům, který byl opuštěný a zazděný od léta 2012.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Hasič s čuchacím psem u trosek zříceného domu v Marseille.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám