Hlavní obsah

V centru Marseille se zřítily dvě budovy, pohřešuje se sedm lidí

– Marseille • Aktualizováno

Dvě několikapatrové budovy se v pondělí ráno zřítily v centru francouzského města Marseille. Zřícení hrozí také u třetí budovy, napsala agentura DPA. Je pohřešováno sedm lidí, kteří v jedné z budov žili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři zasahují u zřícených budov v MarseilleVideo: Reuters/AP

 
Článek

Mezi pohřešovanými osobami je žena, která si nevyzvedla svou dceru ze školy, a další žena, která "nikdy neopouští svůj dům," uvedl Renaud Muselier, předseda regionální rady oblasti Provence-Alpes-Côte d'Azur. Dodal, že kamery rovněž zaznamenaly dvě další osoby, které se pohybovaly u budov těsně před jejich zřícením. Jejich osud je nejasný, stejně tak i to, zda šlo o další obyvatele zřícených domů.

„Hledáme případné oběti,“ sdělil jeden ze zasahujících hasičů zpravodajskému vysílání Franceinfo. Na místě zasahuje kolem čtyř desítek hasičů a záchranářů.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Trosky dvou zřícených budov v centru Marseille

Domy byly podle fotografií zveřejněných ve francouzských médiích značně zanedbané. Nejméně v jednom z nich lidé již nežili. Je ale možné, že se v nich zdržovali bezdomovci či squatteři, uvedla stanice BDMTV. Tuto možnost připustila i starostka centrální části Marseille Sabine Bernasconiová.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Trosky zřícených domů v centru Marseille.

„Žiju vedle, díval jsem se na televizi, vtom jsem slyšel velkou ránu, ale žádný výbuch, pak jsem viděl oblak prachu,“ řekl AFP svědek neštěstí Antonio Dias.

Místní úřady vyzvaly obyvatele, aby se ulici vyhnuli, a usnadnili tak práci záchranářům.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

V centu Marseille se zřítily dvě budovy.

Reklama

Výběr článků

Načítám