Hlavní obsah

Při opravě vatikánské budovy se našly kosti, možná ostatky záhadně zmizelých dívek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vatikán

Během oprav jedné z budov diplomatického zastoupení Vatikánu v Římě byly nalezeny kosterní ostatky. V současné době je zkoumají experti v policejní laboratoři. Vyšetřovatelé se domnívají, že nález by mohl vnést světlo do 35 let starého případu zmizení dcery bývalého úředníka Prefektury Papežského domu, patnáctileté Emanuely Orlandiové, píše server týdeníku Focus.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Vatikánu se našly lidské kosti, mohly by patřit dvěma zmizelým dívkámVideo: Reuters

 
Článek

Dívka beze stopy zmizela 22. července 1983, když šla na hodinu klavíru, napsal server listu Corriere della Sera. O čtyřicet dnů později zmizela a nikdy se nenašla další patnáctiletá dívka Mirella Gregoriová.

Vyšetřovatelé chtějí především zjistit, zda se DNA shoduje ať už s jednou, nebo oběma pohřešovanými dívkami. Případy nebyly dosud uzavřeny.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

FILE - In this May 27, 2012, file photo, demonstrators hold pictures of Emanuela Orlandi reading "march for truth and justice for Emanuela" during Pope Benedict XVI's Regina Coeli prayer in St. Peter's square, at the Vatican. The Vatican says human bones were found during renovation work near its embassy to Italy, reviving speculation once again about the fate of Orlandi, the 15-year-old daughter of a Vatican employee who disappeared in 1983. (AP Photo/Andrew Medichini, File)

Teorií a dohadů, které provázely vyšetřování případu zmizení dívky, bylo mnoho. Případ Emanuely Orlandiové se spojoval s  Mehmetem Ali Agcou, který spáchal atentát na papeže Jana Pavla II.

Únosem dívky se mělo docílit jeho propuštění. Další z verzí bylo, že se otec dívky měl dostat k nějakým ožehavým dokumentům. Jinou verzí bylo spojení některých představitelů Svaté stolice s mafiány a „mocenská hra“ uvnitř vatikánských zdí. Nic z toho se však nikdy neprokázalo.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Plakátek s portrétem zmizelé dívky Emanuely Orlandiové

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám