Hlavní obsah

Střelba v německém městečku, dva mrtví a dva těžce zranění

Aktualizováno

Dva lidé zemřeli a dva policisté jsou těžce zranění po incidentu, k němuž došlo v pátek ráno v městečku Kirchheim ve spolkové zemi Porýní-Falc. Oběťmi jsou 56letá žena a její 25letý syn.

Foto: Reuters

Policejní technik na místě činu.

Článek

V bytě se odehrála v pátek kolem půl deváté ráno hádka mezi ženou a jejím dospělým synem, který měl problémy s drogami, uvedlo státní zastupitelství téhož dne odpoledne. Mladý muž začal matku ohrožovat a ta zavolala na policii o pomoc. Oznámila, že její syn je pod vlivem drog, má záchvat a ohrožuje ji. Otec rodiny nebyl ve chvíli střelby doma.

Když na místo dorazili policisté, mladý muž je napadl nůžkami, uvedla Sandra Giertzschová, mluvčí policejního prezídia. Policistka s kolegou měli podle dosavadních informací použít na svou obranu zbraň a útočníka zastřelili.

Přes okamžitou pomoc záchranářů ale matka podlehla zraněním, která jí syn způsobil, policisté ovšem nespecifikovali, jakým způsobem. Jednatřicetiletá policistka a její šestapadesátiletý kolega byli pobodáni a utrpěli těžká zranění.

Krátce po zásahu se na internetu spekulovalo, že se v ulicích Kirchheimu pohybuje střelec. Tuto informaci policie odmítla jako nepravdivou. „Žádné nebezpečí nehrozí!“ ujistila. Místní školka i škola fungují v normálním provozu.

Foto: Reuters

Při střlebě v německém Kirchheimu byli těžce zraněni dva policisté. Další dva lidé zemřeli.

Kirchheim má necelé dva tisíce obyvatel a leží nedaleko Ludwigshafenu a Mannheimu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám