Hlavní obsah

Na Macronovy rady nedal. Mladík ze slavné fotky putuje znovu za mříže

Paříž

Jako kdyby hrách na stěnu házel, si může připadat francouzský prezident Emmanuel Macron. Mladík, s nímž se nechal zvěčnit během své zářijové návštěvy karibského ostrova Svatý Martin, přes jeho domluvy a napomínání skončil opět ve vězení, napsala agentura AFP. Tentokrát je to za držení marihuany.

Foto: Profimedia.cz

Emmanuel Macron s trestaným mladíkem. Na rady prezidenta nedal a putoval znovu za mříže.

Článek

Během své zářijové návštěvy karibského ostrova Svatý Martin se francouzský prezident nechal vyfotit se dvěma mladíky, z nichž jeden se mu přiznal, že je zloděj a právě se vrátil z vězení. Macron mu domlouval, aby takový „vazoun“ netropil „hlouposti a nekradl“, protože si to „jeho matka nezaslouží“, a raději se zapojil do obnovy ostrova, který v tu dobu zpustošil hurikán Irma.

Macronovy rady se ale minuly účinkem. Netrvalo to ani pár týdnů a mladík stanul opět před soudem. Minulý pátek byl zadržen kvůli 20 gramům marihuany.

Podobného skutku se přitom dopustil už v roce 2016. Za držení omamných látek a vzpouru byl odsouzen na osm měsíců vězení, z toho čtyři nepodmíněně, napsala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Emmanuel Macron (uprostřed) se v září setkal s mladíkem, který je nyní opět v cele (vpravo) a s jeho bratrancem.

Série fotek, na nichž je Macron zvěčněn s mladíkem a jeho bratrancem, se ale proslavila ještě z dalšího důvodu. Na jednom ze snímků mladíci předváděli vulgární gesta, jeden měl vztyčený prostředníček a druhý ukazoval takzvaného paroháče.

Macrona kvůli fotografii ostře odsoudila mimo jiné vůdkyně opozičního krajně pravicového hnutí Národní sdružení Marine Le Penová, která na Twitteru napsala, že Francie si něco takového nezaslouží, a prezidentovo chování označila za neodpustitelné.

Šéf Elysejského paláce se hájil tím, že má rád „každé dítě republiky“ bez ohledu na to, jaké provádí hlouposti. Le Penovou kritizoval a zdůraznil svůj záměr „pomoci této mládeži“.

Reklama

Výběr článků

Načítám