Hlavní obsah

V Itálii vyšetřují znásilnění Slovenky v uprchlickém centru, Salvini volá po kastraci pachatele

Právo, Novinky, ivi, jem
Řím

Znásilnění Slovenky v uprchlickém centru v Římě vyšetřují italské úřady. Podezřelým je 20letý Tunisan. Informoval o tom server Ilgiornale.it. Slovenská diplomacie zatím o případu nemá oficiální informace.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Italská policie (ilustrační foto)

Článek

Osmatřicetiletá Slovenka údajně popíjela s mladíkem alkohol ve stanu v uprchlickém centru Baobab Experience. Žena tvrdí, že když chtěla odejít, tuniský mladík ji povalil, znásilnil, zmlátil a celou noc ji ve svém stanu zadržoval.

Na svobodu se Slovenka dostala tak, že násilníka podle svých slov požádala, aby ji pustil na toaletu. Na nic ale nečekala a zalarmovala policii. Policisté Tunisana, který už měl problémy se zákonem, zadrželi a putoval rovnou do cely. Znásilněná žena skončila s traumatem v nemocnici. Zda žije v Itálii dlouhodobě, nebo jde o turistku, není jasné, podle serveru ale sama spala ve stanu.

Italský ministr vnitra Matteo Salvini v souvislosti s případem zopakoval, že žádá pro pachatele znásilnění chemickou kastraci. „Pro lidi, kteří znásilňují, je třeba příkladných trestů, i chemické kastrace, je-li to nutné,” uvedl na Facebooku.

Slovenské ministerstvo zahraničí zatím nemá o zmíněném případě žádné oficiální informace.

„Italská policie nás zatím o tomto případě oficiálně neinformovala. Ani poškozená se neobrátila k našemu zastupitelskému úřadu v Římě o pomoc,“ řekl šéf tiskového odboru slovenského resortu diplomacie Igor Skoček.

Reklama

Výběr článků

Načítám