Hlavní obsah

Bleskové záplavy ve Francii si vyžádaly desítku mrtvých

Aktualizováno

Bouřky s intenzivními dešti a následnými záplavami, které postihly oblast Aude na jihu Francie, si zatím vyžádaly deset obětí. Oznámilo to ministerstvo vnitra. Původně se hovořilo o třinácti obětech, číslo ale stále nemusí být konečné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jih Francie zasáhly bleskové povodněVideo: Reuters

 
Článek

O život přišli čtyři lidé, které smetla velká voda u Villardonnelu a ve Villegailhencu, další dva zemřeli na severu města Carcassonne. Jednu ženu, patrně řádovou sestru, smetla voda v obci Villardebelle. Další oběti zatím nebyly identifikovány.

Foto: Stephane Jourdain, ČTK/AP

Zničený most v jihofrancouzském městě Villegailhenc

Jeden člověk byl těžce zraněn, když se částečně zhroutil zaplavený dům v Cuxacu, uvedl server zpravodajské televize BFMTV. Jeden je nezvěstný a dalších pět lidí utrpělo vážná zranění.

V oblasti platí stav ohrožení. Během šesti hodin spadl takový úhrn srážek, jako za pět měsíců. Deště zaplavily silnice a mnohé oblasti jsou zcela odříznuté od okolního světa.

Foto: Social Media, Reuters

Pioničená ulice ve městě Villegailhenc

„Mnoho silnic a komunikací je zaplaveno. Vyvarujte se cestování a jakéhokoliv přemisťování,” varovala na Twitteru prefektura v Aude. Školy jsou uzavřené, doprava školními autobusy přerušená.

Aude je oblast v jihofrancouzském regionu Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées. Leží na pobřeží Středozemního moře, severně od Pyrenejí. Protéká jím stejnojmenná řeka, podle níž je pojmenován.

Kromě Aude je podle francouzského meteorologického ústavu ohroženo záplavami  dalších pět oblastí, a to Aveyron, Haute-Garonne, Hérault, Pyrénées-Orientales a Tarn.

Foto: Social Media, Reuters

Voda odnášela auta jako kdyby to byly hračky. Snímek je z jihofrancoizského města Villegailhenc

V některých místech spadlo až 50 milimetrů srážek za hodinu. Celkové dopolední úhrny mohou místy dosahovat odhadem až 350 milimetrů srážek.

Reklama

Výběr článků

Načítám