Hlavní obsah

Musela vědět, že se to provalí, říká o obviněné tlumočnici v případu vraždy Kuciaka její expartner

– Bratislava
Právo, ivi

Obviněná Alena Zsuzsová z Komárna pracovala pro kontroverzního podnikatele Mariána Kočnera jako tlumočnice z italštiny. Podle informací v médiích má být Kočner kmotrem její dcery, kterou má s podnikatelem Mariánem Markovičem. Kočner je nyní ve vazbě za údajné falšování směnek za 70 miliónů eur (1,8 mld. korun).

Foto: TV Markíza

Policejní akce ve městě Kolárovo v okresu Komárno

Článek

„Nejsme spolu 11 let. Netuším, jaký má vztah moje bývalá partnerka s Kočnerem,“ řekl Markovič televizi Markíza. „Je to matka mojí dcery, která je z toho zničená,“ řekl Markovič o své dnes už 15leté dceři.

„Proboha, vždyť Alena musela vědět, že se to jednou provalí. Proč nemyslela na dceru? Jak jí to mohla udělat? Jak se teď budou všichni na ni koukat?“ klade si otázky bývalý partner obviněné.

Podle místních obyvatel měla Zsuzsová ještě před několika lety dluhy. Později už jezdila v luxusních automobilech.

Video z policejního zásahuVideo: Policie SR

„K ní nikdo nechodil. Odjížděla většinou sama,“ říká jedna ze sousedek. Od roku 1999 do roku 2013 působila jako jednatelka firmy Eurodesign a jejím společníkem byl Ital Giovanni P. Firma se měla zabývat například montáží a kompletizací nábytku. Od roku 2000 do roku 2007 podnikala také s jiným Italem Raffaelem L.

Podle generálního prokurátora Slovenské republiky Jaromíra Čižnára měla být objednavatelem Kuciakovy vraždy právě obviněná Alena Zsuzsuová a střelcem údajně Tomáš Szabó. Dále byli v souvislosti s vraždou zadrženi ještě dva lidé, údajný řidič a zprostředkovatel. Objednavatele vraždy měl čin přijít na 70 tisíc eur (1,8 miliónu korun). [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám