Hlavní obsah

Bouře Fabienne v Německu zabíjela

• Aktualizováno

Bouře Fabienne, která se přehnala Německem a zasáhla i Českou republiku, má ve spolkové zemi Bavorsko na svědomí smrt 78leté ženy a v Bádensku-Württembersku padající strom těžce zranil čtyřletého chlapce. Nejhůře byl postižen střed, jih a jihozápad Německa. V Sasku se dokonce objevilo tornádo, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Heimken Axel, ČTK

Vichr při bouři Fabienne odhodil kontejner v hamburském přístavu na nákladní vůz.

Článek

V Horních Francích v Erbachu zabil ženu padající strom. Nehoda se stala na tábořišti. Žena utrpěla vážná zranění, kterým na místě podlehla. Ve městě Naila zase vydatné srážky, které bouři doprovázejí, vyplavily místní nemocnici.

V Epfenbachu na jihozápadě Německa spadl v neděli večer na automobil strom. Čtyřletý chlapec, který v něm byl, utrpěl vážné zranění hlavy a v kritickém stavu byl transportován do nemocnice. Další tři lidé, kteří byli ve voze, vyvázli bez zranění, píše Focus.

K nejpostiženějším místům v Sasku patří Stollberg. Bouře tam rvala střechy z domů, vyvracela stromy. Na místě je poškozeno mnoho aut od padajících stromů a větví.

Silný vítr a popadané stromy komplikovaly dopravu. Vlaky například nejezdí mezi Erfurtem a Norimberkem, Frankfurtem nad Mohanem a Heidelbergem a Frankfurtem a Mannheimem. Kvůli silnému větru byly zrušeny desítky letů, především z letiště ve Frankfurtu nad Mohanem. Silnice jsou na mnoha místech neprůjezdné kvůli popadaným stromům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám