Hlavní obsah

Migranti se v Bosně ukrývali v nákladním vlaku s uhlím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bosenská policie nalezla v pátek v nákladním vlaku, který převážel uhlí a jel ze Srbska, 50 migrantů z Afghánistánu, Íránu a Pákistánu, napsala agentura Reuters. Když vlak zastavil, několik běženců vyskočilo a začalo utíkat, někteří zpátky do Srbska. Skupina byla vzápětí vrácena zpět do Srbska.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Bosna nebyla příliš využívaná pašeráky pro migranty. Změna nastala až na počátku letošního roku, když byly jiné cesty uzavřeny.

Využívají se všechny způsoby, dokonce i překonání řeky. „Migranti překračují řeku Drinu (hranici mezi Srbskem a Bosnou). Platí pašerákům 250 až 300 eur, aby je dostali přes Drinu,“ řekl policejní zdroj, který si nepřál být jmenován.

Podle bosenských úřadů se migranti a žadatelé o azyl, převážně z Afghánistánu, Íránu, Sýrie a Pákistánu, dostávají do Srbska přes Albánii a Černou horu. Podle policejních zdrojů jdou někteří na pláž na srbské straně a předstírají, že jsou turisté, a pak přeplavou na bosenskou stranu. Poté jdou na západ a pokoušejí se dostat do Chorvatska, které je členem Evropské unie. Chorvatská policie posílila hraniční hlídky a vrací migranty zpět.

Reklama

Výběr článků

Načítám