Hlavní obsah

Ve Španělsku zatkli Íránce, který ubodal Němku

Berlín

Na jihu Španělska byl zadržen 44letý Íránec Alí S., který je podezřelý z ubodání 36leté Němky v Düsseldorfu před více než týdnem. Podle agentury DPA to ve středu oznámily policie a státní zastupitelství v Düsseldorfu. Německá policie údajně už brzy po činu věděla, že podezřelý je v zahraničí.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podezřelý v pondělí minulého týdne podle dosavadních poznatků vyšetřovatelů ženu pronásledoval, načež ji zákeřně napadl a ubodal. Útočník a oběť se znali. Žena bydla vedle stánku, ve kterém Íránec pracoval. Podle bulvárního listu Bild by mohla být motivem činu zhrzená láska.

Muž jí napsal špatnou němčinou dopis, aby přestala blokovat jeho telefonní číslo. „Každá sekunda bez tebe je pro mne peklem.” Dopis zakončil slovy: „Mám tě moc rád - pitomec Alí.”

Ačkoli policie věděla, že podezřelý je v zahraničí, tuto informaci z důvodů vyšetřování nezveřejnila. Španělská policie mezitím lokalizovala přesné místo pobytu muže, na něhož byl minulý týden vydán mezinárodní zatykač.

Ve středu v 13:30 SELČ muže zadrželi španělští policisté v Seville, uvedl list Die Welt.

Podle německých médií byl útočníkem muž, jemuž byl přiznán status uprchlíka. V minulosti nebyl soudně trestaný. Do Německa údajně přišel v roce 2001 a v zemi žije také jeho osm bratrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám