Hlavní obsah

Předjelo mě auto, pak jsem jen viděl, jak i s dalšími padá, popsal řidič dodávky

– Janov
Právo, znk

Úterní pád dálničního mostu v Janově si vyžádal 42 obětí, další lidé jsou zraněni. Jiní však měli neuvěřitelné štěstí. Patří mezi ně i řidič dodávky, který zastavil těsně před místem, kde se část mostovky propadla. „Zachránil jsem se, protože mě nějaké auto předjelo a já zpomalil. Viděl jsem, jak padá i s dalšími,” popsal řidič.

Záznam: V Janově pokračují záchranné práce u zříceného dálničního mostuVideo: AP

 
Článek

Ve chvíli tragédie jel v pravém pruhu. „Zrovna mě předjelo auto. Viděl jsem ve zpětném zrcátku, jak se blíží, předjelo mě a zařadilo se přede mě. Zrovna jsme vjeli na most,“ přiblížil 37letý řidič pracující pro místní dopravní firmu.

Foto: Luca Zennaro, ČTK/AP

Auto na mostě Morandi

„Pršelo jako z konve a nebylo možné jet rychle. Když mě vůz předjel, zpomalil jsem, abych si zachoval bezpečnou vzdálenost, protože brzdit při takovém dešti bylo nemožné, bylo strašně málo vidět,“ řekl.

„Najednou se vše otřáslo. Auto přede mnou zmizelo, jakoby by ho spolkly mraky. Zvedl jsem oči a viděl padat pilíř. Dupl jsem na brzdy. Když jsem se ocitl před prázdnem, instinktivně jsem zařadil zpátečku, chtěl jsem před tím peklem utéct,“ podotkl.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Dodávka na mostě Morandi

S dodávkou couval asi deset metrů. „Došlo mi, že všechno spadlo, že musím pryč. Vyskočil jsem z vozu a utekl jsem. Strašně pršelo, viděl jsem další řidiče a řekl jsem jim, ať taky utečou,“ svěřil se.

„Nevím, jak je možné, že žiju,“ prohlásil v šoku v nemocnici, kam ho odvezli, i když neutrpěl žádné zranění, napsal deník Corriere della Sera.

Jeho dodávka ještě dlouho stála na mostě se zapnutými světly a pohybujícími se stěrači.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám