Hlavní obsah

Zrovna končil směnu, když do areálu firmy spadl most. Neměl možnost pomoci

– Janov

Část janovského dálničního mostu se v úterý zřítila do areálu popelářské firmy Ammiu, kde zabila dva lidi. Pád popsal listu The New York Times tamní pracovník Adriano Scipioni, který také následky natočil na svůj mobilní telefon.

Záznam: V Janově pokračují záchranné práce u zříceného dálničního mostuVideo: AP

 
Článek

„Slyšel jsem něco jako explozi a skřípání železa. Ve vteřině jsme byli pokryti oblakem prachu,“ řekl Scipioni, kterému zrovna končila směna.

Foto: Profimedia.cz

Zřícený most v Janově

Most spadl na budovu popelářské firmy, zničil dvě její dodávky a jedno nákladní auto. A také zabil dva pracovníky, kteří pracovali na ostrůvku pod mostem.

Foto: Luca Zennaro, ČTK/AP

Hasiči vytahují z trosek člověka,

„Hned jsem myslel na oběti. Zadržoval jsem slzy. Nebyli jsme schopni nic udělat, neměli jsme prostředky, jak pomoci těm, co zůstali pod troskami,“ dodal Scipioni.

Ten pak natočil záběry spadlého mostu a vysílal je na Facebooku.

Most se zřítil v úterý před polednem. Podle poslední bilance neštěstí nepřežily tři desítky lidí, další jsou zranění. Mezi zraněnými je i český řidič kamiónu. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry zříceného dálničního mostu v JanověVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Letecké záběry zříceného mostu v Janově

Agentura Reuters v úterý odpoledne publikovala letecké záběry zachycující zřícený most u Janova. Nejméně sto metrů dlouhá část mostu spadla v úterý před...

Výběr článků

Načítám