Hlavní obsah

Tragický požár věžáku v Paříži má na svědomí desetiletý chlapec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlý požár věžáku na pařížském předměstí Aubervilliers, při němž ve čtvrtek minulý týden zahynula těhotná žena a její tři děti ve věku od jednoho do šesti let, má na svědomí desetiletý chlapec z jednoho ze sousedních bytů. Napsala to agentura DPA s odkazem na vyšetřovatele.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při požáru 17patrového obytného domu v Paříži zemřela matka a její tři dětiVideo: AP

 
Článek

Chlapec si hrál se zapalovačem a zapálil šátek. Jakákoli snaha plameny uhasit byla marná, uvedla zpravodajská televize BFMTV. Oheň se bleskově rozšířil a postupně zachvátil nejen byt v 17. patře, ale rozšířil se do dalších pěti pater. Zraněno bylo dalších šest lidí a tři hasiči. [celá zpráva]

Zda se bude chlapec ze svého činu zodpovídat před soudem, je zatím otázkou. Trestní zodpovědnost je ve Francii stanovena na 13 let. V případě, kdy jsou pachatelé mladší, zodpovídají se ze svých činů před soudem ve výjimečných a zvláště závažných případech.

Televize BFMTV uvedla s odkazem na státní zastupitelství, že chlapec by se mohl dostat před soud, aby si byl vědom závažnosti toho, co způsobil. Vzhledem k jeho věku mu ale nelze uložit jiný trest než výchovná opatření. Je jich celá řada od dohledu probačního úředníka přes ochranné léčení v detenčním zařízení po ochrannou výchovu.

Reklama

Výběr článků

Načítám