Hlavní obsah

Španělské lodi zachránily na moři další stovky migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělské lodi v Gibraltarské úžině ve Středozemním moři pomohli během neděle dalším více než dvěma stovkám migrantů. Pasažéři z celkem 21 člunů budou převezeni do střediska pro imigranty v přístavu Algeciras, uvedli zástupci španělských záchranářů. Od pátku zachránili Španělé na moři přes 1400 uprchlíků.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Zachránění migranti vystupují z lodi v Malaze.

Článek

Kvůli velkému množství nově příchozích uprchlíků navštívil v sobotu španělský ministr vnitra Fernando Grande-Marlaska jihošpanělskou provincii Cádiz a oznámil, že v blízkosti města Algeciras se otevře nové záchytné centrum pro imigranty s kapacitou 600 osob.

Španělsko letos čelí většímu náporu migrantů než Itálie, kam nyní míří menší množství lodí kvůli přísnějšímu postupu libyjských úřadů a italské vlády. Podle nejnovějších údajů Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) letos už připlulo do Španělska téměř 21 tisíc migrantů, do Itálie o 3000 méně.

Loni byl přitom poměr přesně opačný. Od ledna do července 2017 se do Itálie dostalo přes 94 tisíc migrantů, do Španělska za stejnou dobu pak na 6500. Dalších 15 528 lidí letos zamířilo po moři do Řecka. Při pokusu přeplout Středozemní moře od ledna zahynulo více než 1500 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám