Hlavní obsah

V Německu zadrželi traviče svačin, jedenadvacet jeho kolegů se nedožilo penze

Berlín

V Německu zadrželi muže, který čelí podezření ze zabití až 21 svých kolegů. Učinit tak měl jejich systematickým trávením, kdy jim roky do svačin přisypával jed. Při jednom takovém činu, kdy kolegovi obohacoval sendvič podezřelým práškem, zachytila 56letého zaměstnance průmyslová kamera. Posléze se ukázalo, že tak patrně nečinil poprvé.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podezřelé případy se datují až k roku 2000 a týkají se pracovníků firmy z města Schloss Holte-Stukenbrock ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, kteří se nedožili důchodu a zemřeli na srdeční záchvaty či rakovinu, uvedly podle agentury DPA státní zastupitelství a policie v Bielefeldu.

Zmiňovaný muž byl zatčen v květnu. Policie upřesnila, že kolegovi do svačiny sypal octan olovnatý „v množství, které by stačilo ke způsobení vážného poškození orgánů”. Při prohledání bytu podezřelého vyšetřovatelé našli další nebezpečné látky jako rtuť, olovo a kadmium.

Také podle znalce ze zemského kriminálního úřadu mohla být příčinou předčasných úmrtí ve firmě otrava těžkými kovy. Policie v Bielefeldu proto vytvořila patnáctičlenné oddělení vražd, které se má soustředit na tyto případy.

Poprašek na obloženém chlebu

Na případ se přišlo poté, co si spolupracovník podezřelého všiml neobvyklého poprašku na svém obloženém chlebu. Počínání muže pak doložily i záběry z kamer.

V současnosti je ve firmě podezření na otravu těžkým kovem u dvou lidí. Podle nepotvrzených informací médií je jeden z nich už nějakou dobu v kómatu a druhý se podrobuje dialýze.

Obviněný muž se zatím k podezřením nevyjádřil a nejasný zůstává také jeho motiv. Nyní chtějí vyšetřovatelé vyslechnout příbuzné a lékaře předčasně zesnulých. Poté má být po konzultaci se soudními lékaři zvážena i možnost opětovného prozkoumání jejich ostatků.

Reklama

Výběr článků

Načítám