Hlavní obsah

Řidič narazil s dodávkou záměrně do sídla redakce nizozemských novin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam
Aktualizováno

Řidič dodávky najel v úterý ve čtyři ráno do vstupu do budovy v Amsterdamu, kde sídlí list De Telegraaf. Podle policie to udělal záměrně. Do proskleného vchodu vjel značnou rychlostí. Po nárazu začalo vozidlo hořet, ale nikdo nebyl zraněn. Pachatel utekl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera útok natočilaVideo: AP

 
Článek

Požár byl mohutný, plameny šlehaly do výše 14 metrů, ale hasiči ho rychle uhasili. Přesto jsou škody značné. Zničen byl nejen vchod, ale také popraskalo mnoho oken.

Policie je přesvědčena, že šlo o záměrný čin. Jak upozornil zástupce šéfredaktora Wim Hoogland, najet do hlavního vchodu není snadné: „Jsou tam velké betonové truhlíky s květinami.“

Vozidlo zřejmě projelo mezi dvěma z nich, ale až do vlastní budovy neproniklo, protože vchod je vybaven speciálním bezpečnostním sklem.

Útok si žádné oběti nevyžádal. „V tu dobu tam nejsou žádní redaktoři, zřejmě byla přítomna jenom ochranka,“ dodal Hoogland.

Ujel v jiném autě

Řidič utekl. Podle policie byli pachatelé dva, jeden jel v dodávce, která narazila do vchodu, a druhý v tmavém voze audi. To se přiřítilo velkou rychlostí z města a zamířilo směrem k dálnici A10.

Šéfredaktor Paul Jansen uvedl, že se jedná o šokující událost, hned ale dodal: „Nenecháme se zastrašit.“ Podobě mluvil i novinář z oddělení krimi Mick van Wely: „Jak řekl náš šéfredaktor. Nenecháme se zastrašit, budeme dál psát. Nyní s mimořádnou motivací.“

Reklama

Výběr článků

Načítám