Hlavní obsah

Minivan najel v Nizozemsku do lidí na festivalu, jeden mrtvý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam
Aktualizováno

Bílý minivan srazil v pondělí časně ráno na jihu Nizozemska čtyři lidi na festivalu Pinkpop v provincii Limburg. Muž ve věku 35 let přišel o život, tři další lidé ve věku 23, 26 a 30 let jsou v kritickém stavu. Dopoledne se podařilo zajistit vozidlo, uvedl list De Telegraaf. Řidič se policii přihlásil sám.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Minibus srazil na festivalu v Holandsku čtyři lidiVideo: Reuters

 
Článek

Řidič vjel do skupiny chodců okolo čtvrté ráno a z místa nehody ujel. Na místě zasahoval záchranářský vrtulník, který převezl zraněné do nemocnice.

O půl sedmé ráno policie informovala, že byli zraněni tři lidé a že jeden člověk zemřel, uvedl server HLN. Všechno to byli obyvatelé Landgraafu nebo nedalekého Heerlenu, odkud pocházel i mrtvý.

Policisté na místě činu

Auto srazilo chodce u stanového tábora B. Policie okamžitě zahájila pátrání po řidiči i po Fiatu Doblò, který řídil. Podezřelý 34letý muž se sám přihlásil na policii v Amsterdamu kolem 11. hodiny. Policie zajistila i vozidlo.

„O jeho motivu nemohu ještě nic říct," uvedla státní zástupkyně Daniele Weymarová. Zda řidič jednal úmyslně, prokurátorka neřekla, nevyloučila, že jde o běžnou dopravní nehodu.

Řidič je stíhán pro ujetí od dopravní nehody a neposkytnutí pomoci.

Zatím nebylo zveřejněno, kdo jsou oběti, ale jejich příbuzní už byli informováni.

Čin se stal v Landgraafu na jihu země u hranic s Německem v areálu Megaland, kde se o víkendu konal hojně navštěvovaný festival Pinkpop, jehož největšími hvězdami letos byli Pearl Jam, Foo Fighters a Bruno Mars.

Foto: Reuters

Na festivalu Pinkpop v Nizozemsku vjel do lidí automobil.

Pořadatelé festivalu uvedli, že jsou tragédií hluboce zasaženi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám