Hlavní obsah

Francouzi po třiceti letech zjistili identitu umučené dívenky, její rodiče zatkli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Ve Francii zatkli v úterý rodiče malé dívky, která byla nalezena umučená v srpnu 1987. Případ zůstával dlouho nevyřešen, protože nebyla známa ani identita oběti, jejíž zmrzačené tělo s polámanými kostmi bylo nalezeno u dálnice A10 poblíž Blois. K rozluštění případu pomohlo až letošní zadržení mladého výtržníka, jemuž byla odebrána DNA. Analýza pak ukázala, že je to bratr dívky. Obvinění by si rodiče měli vyslechnout ve čtvrtek.

Foto: Novinky

Článek

U oběti, které se říkalo malá mučednice od A10, se nepodařilo ani zjistit věk. Odhadoval se mezi třemi a pěti lety, protože byla extrémně podvyživená.

Policie případ znovu otevřela v roce 2012, kdy pátrala po dalších svědcích. Zveřejnila fotografii snědé dívky s černými kudrnatými vlasy v kostkované bílomodré blůze a s textem: „Kdo to je?“

Průlom v případu přišel loni, když policie zadržela kvůli násilnému trestnému činu mladého muže. Test jeho DNA odhalil, že šlo o bratra oběti. Po dalších měsících vyšetřování policisté zadrželi rodiče.

Jejich jméno nebylo zveřejněno, uvedla BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám