Hlavní obsah

Agresor v Paříži polil rukojmí benzinem. Zatkli ho i s pomocí hasicího robota

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Po čtyřech hodinách se podařilo francouzské policii zadržet útočníka, který v úterý od 16 hodin držel v domě v Paříži dva rukojmí. Všichni jsou živí a zdraví, sdělila prefektura. Muž tvrdil, že má pistoli a bombu a požadoval kontakt s íránským velvyslanectvím, napsal server německého týdeníku Focus s odkazem na zprávu policie. Policie případ nepovažuje za terorismus. List Le Figaro muže označil za duševně narušeného.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Policisté u domu, kde držel pachatel rukojmí

Článek

Muž držel rukojmí v domě v Rue des Petites Ecuries v 10. obvodu a tvrdil, že má mimo budovu ozbrojeného společníka.

Policejní zásah se podle listu Le Parisien odehrál ve dvou fázích. Nejprve vyrazil hasicí robot, protože útočník a jeden z rukojmích byli politi benzinem. Pak vyrazila zásahová jednotka BRI a zatkla útočníka. Ten nekladl odpor.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Zásah jednotky BRI proti agresorovi v centru Paříže

„Dotyčný byl zatčen a rukojmí jsou mimo nebezpečí. Blahopřeji k profesionalitě a pohotovosti policejních sil a záchranářů, zejména BRI a pařížským hasičům, jejichž podpora byla rozhodující,” napsal na Twitteru ministr vnitra Gérard Collomb.

Tvrdil, že rozváží jídlo

Pachatel se vydával za pracovníka služby, která rozváží jídlo. Ještě než vtrhl do jedné z kanceláří v přízemí, stačil jednoho muže zranit, uvedla televize BFMTV.

Dotyčný muž mu zkřížil cestu v hale budovy. Dostal úder do obličeje, přesněji do nadočnicového oblouku, než se mu podařilo uprchnout přes bar i s těhotnou přítelkyní, poznamenal Le Parisien.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Francouzská policie a speciální jednotka BRI zasahují na místě, kde muž zadržoval rukojmí

Policie vytvořila bezpečnostní perimetr okolo místa činu v centru Paříže, ulice je vyhledávaná hlavně kvůli barům a restauracím.

Francie žije pod ustavičnou teroristickou hrozbou od vlny atentátů spáchaných islamisty v roce 2015. Celkem si útoky od té doby do dneška vyžádaly 246 mrtvých.

Reklama

Výběr článků

Načítám