Hlavní obsah

Na auto v Maďarsku spadl při bouři strom, čtyři mrtví včetně dítěte

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

V důsledku silné bouře spadl v noci na sobotu v maďarském městě Dombóvár strom přímo na projíždějící automobil, v němž sedělo pět lidí. Jak informuje agentura MTI, čtyři z nich na místě zemřeli, mezi nimi i šestiměsíční dítě.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Vůz jel po ulici Kórház, když silný vítr vyvrátil asi čtyřicetimetrový strom. „Ve voze jela rodina z nedaleké obce Kisvaszar. Mezi oběťmi je i dítě ve věku šesti měsíců,“ potvrdil serveru teol.hu starosta města Dombóvár Loránd Szabó.

V okolí Balatonu dosahovaly nárazy větru rychlosti 90 až 100 kilometrů v hodině. Hasiči zasahovali na mnoha místech, když museli odstraňovat spadlé stromy a čerpat vodu ze sklepů.

Ve městě Sárvár na západě země silný náraz větru shodil pětatřicet metrů vysoký jeřáb, který však naštěstí spadl přesně mezi dva domy. „Při jeho pádu se země natolik zachvěla, že se místní domnívali, že město zasáhlo zemětřesení,“ napsal regionální server 112press.hu.

Silná bouře zasáhla i Slovinsko, kde padaly kroupy o velikosti tenisových míčů.

Reklama

Výběr článků

Načítám