Hlavní obsah

V centru Londýna vzplál luxusní hotel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Patnáct hasičských vozidel se stovkou hasičů zasahovalo ve středu v Londýně u požáru pětihvězdičkového hotelu Mandarin Oriental nedaleko Hyde Parku. Hotel teprve před týdnem prošel nákladnou rekonstrukcí. Záchranářům se podařilo evakuovat všechny hosty a neošetřovali žádného zraněného, informoval server listu Evening Standard. Příčina vzniku požáru zatím není jasná.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár luxusního hotelu v LondýněVideo: AP

 
Článek

Londýnští hasiči dostali informaci o požáru okolo 15:55 (16:55 SELČ). „Operátoři na tísňové lince 999 přijali přes 35 hovorů týkající se požáru, který vytváří mnoho kouře,“ uvedli londýnští hasiči.

Popsali i svou reakci. „K viditelnému požáru na William Street v Knightsbridge bylo povoláno patnáct vozidel a 97 hasičů. Zasahují tam hasiči z několika hasičáren v okolních čtvrtích.”

Z hotelu se podařilo evakuovat včas všechny hosty. Podle serveru Evening Standard mezi nimi byl mimo jiné zpěvák Robbie Williams. „Nepečovali jsme o žádné pacienty, ale zůstáváme z preventivních důvodů na místě,” uvedli záchranáři.

Foto: Henry Nicholls, Reuters

hašení hotelu Mandarin Oriental v Knightsbridge

„Příčina požáru není v tuto chvíli známa,” dodali hasiči. Může souviset s nedávno ukončenou rekonstrukcí hotelu za několik miliónů liber. Na střeše se v době požáru ještě ale pohybovali dělníci.

Foto: John Stillwell, ČTK/AP

Z hotelu Mandarin Oriental stoupal k nebi hustý černý dým

Hustý černý dým stoupající ze střechy dvanáctipatrové budovy bylo podle agentury AP vidět na kilometry daleko. V podvečer ale z budovy dýmit přestalo. Ulice před hotelem významná pro dopravu v centru britské metropole byla uzavřena. To způsobilo ve špičce značné komplikace.

V hotelu jsou lázně a několik restaurací včetně Foliage mající Michelinskou hvězdu. Za jednu noc se v luxusním hotelu, který se poprvé otevřel v roce 1902, platí 700 liber (20 500 korun) a více.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám