Hlavní obsah

Policie v Paříži vyklidila největší provizorní tábor migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Provizorní tábor na severovýchodě Paříže u plavebního kanálu Saint-Denis policie ve středu vyklidila. Obývalo ho přes tisíc migrantů převážně z Eritreje, Súdánů a Somálska. Divoké tábořiště vzniklo během minulé zimy.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Likvidace provizorního tábořiště na severovýchodě Paříže

Článek

Tábor, nazývaný podle nedalekého obchodního centra Millénaire, se začal likvidovat krátce po šesté hodině ráno. Několikahodinová evakuace migrantů se obešla bez větších potíží. Před polednem na místě začaly úklidové práce.

Policisté z prostoru pod mostem městského okruhu přes kanál Saint-Denis odvedli 1016 osob. Dříve se přitom odhadovalo, že provizorní tábor má 1600 až 2000 obyvatel. Mezi evakuovanými bylo 64 osob označených jako "zranitelné", byly to tedy ženy a děti. Nezletilců bylo 11.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Likvidace tábora trvala několik hodin, obešla se bez problémů.

„Dotyčné osoby budou dočasně ubytovány ve dvacítce zařízení v Paříži a jejím okolí,“ uvedl ministr vnitra Gérard Collomb. Deník Le Parisien napsal, že zhruba polovina migrantů bude umístěna do pařížských zařízení, druhá polovina pak v okolí hlavního města.

S nynější operací již policie za uplynulé tři roky vyklidila v hlavním městě 35 provizorních táborů, celkem se evakuace dotkla asi 28 tisíc lidí.

V Paříži jsou nyní ještě dva velké provizorní tábory migrantů. Jeden se nachází u kanálu Saint-Martin a žije v něm zhruba 800 lidí, především Afghánců, a druhý v oblasti Porte de la Chapelle, kde přebývá 300 až 400 lidí. Tyto tábory budou podle úřadů vyklizeny co nejdříve, pravděpodobně již příští týden.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám