Hlavní obsah

Grilujeme ovci, tvrdili sousedům v Southfieldu. Na zahradě pálili tělo zavražděné dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britský soud uznal ve čtvrtek pár přistěhovalců vinným z vraždy své francouzské au-pair. Pětatřicetiletá Sabrina Kouiderová a o pět let starší Ouissem Medouni dívku zavraždili loni v září ve svém domě v Southfieldu. Výši trestu si za mimořádně brutální čin, jemuž se věnují vesměs všechna britská média, vyslechnou až koncem června. Oběma hrozí až doživotí.

Foto: Reuters

Sabrina Kouiderová a Ouissem Medouni mučili a později zavraždili francouzskou au-pair.

Článek

Pár jednadvacetiletou Francouzku Sophii Lionnetovou několik týdnů věznil a mučil. Po jednom z „výslechů“, při nichž dívku mlátili a týrali, Sophie zemřela. Mrtvoly se snažili pachatelé zbavit tak, že se ji pokusili spálit.

Foto: Handout, Reuters

Au pair Sophie Lionnetová

Ohořelé tělo nalezli hasiči poté, co je sousedé zavolali kvůli kouři a zápachu. Medouni se jim snažil zabránit vstupu na zahradu a tvrdil, že pouze grilují ovci, kterou koupili na trhu.

Podle obžaloby byla Kouiderová přesvědčena, že má jejich au-pair poměr s jejím bývalým partnerem - zakládajícím členem irské skupiny Boyzone a hudebním producentem - Markem Waltonem. Byla přesvědčena, že společně chtějí omámit a sexuálně zneužívat členy rodiny Kouiderové a jejího nového partnera Medouniho.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím archivu M. Waltona

Kouiderová dokonce podala na svého bývalého partnera Waltona kolem třiceti trestních oznámení. Obvinila ho z pedofilie, domácího násilí a sexuálního zneužívání. Walton veškerá obvinění vyvrátil. V době, kdy ho Kouiderová obviňovala, že se měl dopustit sexuálního zneužívání, nebyl ve Velké Británii.

Jasná indukovaná psychóza

Sophie, která byla popsána jako nezkušená a ostýchavá dívka, odsouzený pár podroboval několikahodinovým výslechům plným mučení. Dívku topili, mlátili či týrali hladem, aby se k jejich absurdním obviněním sama přiznala. Poslední takový výslech se odehrál v noci na 19. září.

Přesnou příčinu smrti nebylo možné zjistit vzhledem ke stavu ohořelého těla. Patologové pouze prokázali mnohočetné zlomeniny.

Soudce tvrdí, že případ nese znaky indukované psychózy neboli šílenství ve dvou. Je to stav, kdy osoba trpící bludy jimi „nakazí” jiného jedince. V této kauze Kouiderová nakazila Medouniho.

O výši trestu rozhodne soud 26. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám