Hlavní obsah

Máma by na tebe byla hrdá, řekl William svému bratrovi během svatby

Správná rovnováha mezi bujarým veselím, obřadností a přílišnou emocionalitou, chválili hosté projev prince Williama na svatbě jeho bratra prince Harryho a Meghan Markleové. Oslava byla sice přísně soukromá, mnozí hosté ale porušili mlčenlivost, napsal britský list Express.

Foto: Alexi Lubomirski, ČTK/AP

Oficiální fotografie ze svatby prince Harryho s Meghan

Článek

Na projev prince Williama se snášela jen slova chvály. Na jedné straně dojal, ale přílišnou citovost vyvažoval veselím, uvedl zdroj Expressu, který byl na oslavách přítomen. K dobru přidal několik historek o Harrym a připomněl i mnohé jeho maléry.

Nezapomněl ani na matku, zesnulou princeznu Dianu. „Máma by na tebe byla pyšná,” řekl princ William.

Foto: Pool, Reuters

Princ Harry se svým bratrem princem Williamem krátce před svatebním obřadem

Meghan uvítal v rodině a tvrdil, že díky Harryho svatbě získal dalšího sourozence – sestru, kterou nikdy neměl. Projev zakončil slovy: „Meghan, jsi to nejlepší, co se Harrymu stalo.“

Pozadu v emocích nezůstala ani sama nevěsta, napsal list Daily Mail. Děkovala královské rodině za to, že se stala jejím členem. A svůj projev ukončila větou: „Našla jsem svého prince.“

Svatební obřad se konal v sobotu v kapli sv. Jiří na hradě Windsor. Sledovaly ho milióny lidí po celém světě u televizních obrazovek nebo přes internet. Na svatbu bylo pozváno 600 hostů a stála podle odhadu asi 500 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám