Hlavní obsah

Ukrajinští bojoví delfíni v ruských rukou pošli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Speciálně vycvičení ukrajinští bojoví delfíni skončili po anexi Krymu v ruských rukou a záhy pošli. Uvedl to ukrajinský server Obozrevatěl s odvoláním na permanentního zástupce ukrajinského prezidenta na Krymu Borise Babina. Ten dodal, že je smutné, že mnozí ukrajinští vojáci se zachovali hůře než tito delfíni. Rusové to popírají. Tvrdí, že se delfíni do jejich rukou vůbec nedostali.

Foto: Pavel Rebrov, Reuters

Ruské lodě v přístavu v Sevastopolu

Článek

„Je velmi smutné, že mnozí ukrajinští vojáci, kteří byli v roce 2014 dislokováni na Krymu se zachovali k otázce přísahy věrnosti mnohem hůře než tito delfíni,“ řekl Babin.

Babin k předání delfínů Rusku uvedl: „Ke komunikaci s vycvičenými delfíny ukrajinského námořnictva v Sevastopolu se používaly zvláštní píšťaly. Rusové dostali tyto píšťaly i všechno ostatní zvláštní vybavení, ale vycvičená zvířata odmítla nejen komunikovat s novými ruskými trenéry, ale odmítala i jídlo a za nějaký čas uhynula.“

Krymské státní oceánárium bylo v září 2014 předáno v září 2014 ruskému námořnictvu.

Babin dodal, že nyní už ukrajinské námořnictvo neprovádí žádný výcvik ani vědecký výzkum týkající se mořských savců: „Vojenské jednotky, které se tím zabývaly, opustily okupovaný Krym bez vybavení a zvířat.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám