Hlavní obsah

V Itálii zadrželi 14 lidí, financovali teroristy v Sýrii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italská policie zadržela ve čtvrtek ráno 14 lidí v rámci rozsáhlého zátahu proti dvěma údajným teroristickým buňkám islámských radikálů, podezřelých z financování teroristických skupin v Sýrii. V rámci akci prohledali policisté dvě desítky budov ve čtyřech italských regionech, informovala ve čtvrtek agentura ANSA.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jedna skupina působila na Sardinii, druhá v Lombardii, obě podporovaly odnož Al-Káidy v Sýrii, bývalou Frontu an-Nusra. Podle vyšetřovatelů operovaly obě buňky patrně nezávisle na sobě. Jedna osoba měla ale kontakty s oběma skupinami.

Podezřelí byli zadrženi poté, co se našly důkazy o praní peněz a zneužití platebních služeb v Itálii, Švédsku, Maďarsku, Turecku a dalších zemích, kterého se dopouštělo deset Syřanů v Lombardii. Nejméně dva z nich jsou spojování s vybíráním peněz od místní komunity, které se pak posílaly radikálům do Sýrie, uvedla italská mutace webu Local.

Při vyšetřování byla objevena další čtyřčlenná skupina na Sardinii, jejímiž členy byli kromě Syřanů i Maročané. I ta byla zadržena.

Policie zasahovala v regionech Lombardie, Emilia Romagna, Benátky a na ostrově Sardinii.

Reklama

Výběr článků

Načítám