Hlavní obsah

První letecké záběry požáru ve Vysokých Tatrách

Právo, ivi

Lesní požár v chráněné oblasti východní části Vysokých Tater zasáhl 30 hektarů, ale hasiči ho už dostali pod kontrolu a dál se nerozšiřuje. Hasičský sbor to oznámil v pátek ráno s tím, že hašení bude v průběhu dne pokračovat. Zároveň hasiči zveřejnili první letecké záběry obřího spáleniště.

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z hašení lesního požáru ve Vysokých Tatrách Video: hasiči Slovenské republiky

 
Článek

Lesní požár se rozhořel ve čtvrtek odpoledne v nepřístupné oblasti u Kežmarských Žlabů. „Na místě zasahuje vrtulník ministerstva vnitra a hasiči z Popradu, Prešova, Košic a dalších měst,“ uvedli hasiči. Nejpravděpodobnější příčinou vzniku požáru je podle nich lidský faktor, tedy manipulace s otevřeným ohněm.

Foto: Hasiči Slovenské republiky

Ve Vysokých Tatrách na Slovensku vypukl požár v těžko přístupném terénu ve východní části tohoto pohoří.

Ve čtvrtek na místě zasahovaly dva vrtulníky, které na požár shodily přes 75 tisíc litrů vody. „Na zemi zasahovalo osmdesát hasičů a 30 kusů techniky,“ dodali hasiči.

Horská záchranná služba musela ve čtvrtek evakuovat z terénu přes tisícovku turistů. V pátek zůstává nadále uzavřený turistický chodník z Čierne vody na Chatu Plesnivec. Ostatní turistické chodníky už otevřeli. „Apelujeme na turisty, aby dodržovali pokyny a usměrnění, zbytečně nevstupovali na území, kde probíhá hašení požáru, a nekomplikovali práci záchranářů,“ uvedli horští záchranáři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám