Hlavní obsah

Mrtvá žena z Neziderského jezera v Rakousku je zřejmě Češka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouští policisté zadrželi muže, který je podezřelý z vraždy ženy, jejíž tělo se nalezlo v polovině dubna v Neziderském jezeře ve spolkové zemi Burgenland, napsal server listu Kronen Zeitung. Mrtvou by mohla být podle rakouského listu Salzburger Nachrichten česká nebo slovenská prostitutka.

Foto: Profimedia.cz

Neziderské jezero v Burgenlandu

Článek

Zadržený muž je Rakušan a je vyšetřován pro podezření z vraždy. Byla podána žádost o jeho vzetí do vazby, uvedl Roland Koch mluvčí státního zastupitelství v Eisenstadtu. Další podrobnosti k případu odmítl sdělit vzhledem k pokračujícímu vyšetřování.

Torzo trupu ženy bez hlavy a končetin objevil rybář 13. dubna asi 800 metrů od břehu. Potápěči později našli na dně jezera i hlavu. O několik dnů později byla objevena dvě předloktí bez rukou, jedna paže a jedna noha. Zatím nebyla zjištěna identita mrtvé, list Salzburger Nachrichten napsal, že by to mohla být Češka nebo Slovenka, které si vydělávají prostitucí.

Experti soudního lékařství zatím nebyli schopni zjistit příčinu smrti. Mrtvá byla ve vodě několik měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám