Hlavní obsah

Britský princ William a vévodkyně Kate ukázali novorozeného syna

– Londýn • Aktualizováno

Britský princ William a vévodkyně Kate ukazali v pondělí v podvečer světu své třetí dítě - v pondělí narozeného prince, který je v pořadí pátým následníkem trůnu. Před nemocnicí jsou celý den zástupy novinářů mnoha světových médií. Chlapec, jehož jméno zatím královská rodina neprozradila, váží 3,8 kilogramu a těší se dobrému zdraví. V pořádku je také vévodkyně Kate, oznámil Kensingtonský palác.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vévodkyně Kate a princ William ukázali své třetí dítěVideo: Reuters

 
Článek

William a Kate s novorozencem v náručí před novináře předstoupili před sedmou hodinou večer středoevropského času. Venku pobyli asi minutu, posléze rodina opustila porodnici. Stalo se tak sedm hodin po porodu.

Foto: John Stillwell, ČTK/AP

Novorozený princ v náruči vévodkyně Kate

V nemocnici byly i jejich starší děti George a Charlotte, rodiče však při představení svého nejmlašího bratra nedoprovodily.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Vévodkyně Kate s manželem princem Williamem před porodnicí ukazují svého novorozeného syna

Třetí potomek Kate a William se narodil v 11:01 místního času (12:01 SELČ), několik hodin poté, co Kate do porodnice St. Mary's v londýnské části Paddington převezli. "Její královské výsosti i jejímu dítěti se daří dobře," informoval palác.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Vévodkyně Kate s manželem princem Williamem před porodnicí ukazují svého novorozeného syna.

O narození královského potomka se jako první dozvěděla královna Alžběta II., její manžel Philip, princ Charles s manželkou Camillou i strýček novorozeněte princ Harry.

Novorozený chlapec je třetím potomkem Williama a Kate. Jejich synovi Georgeovi jsou čtyři a dceři Charlotte dva roky. Podle sázkařů by se chlapec mohl jmenovat Albert, Arthur, Jack nebo Fred.

Reklama

Související články

Vévodkyně Kate porodila. Je to chlapec

Její Výsost vévodkyně Kate, manželka britského korunního prince Williama, přivedla na svět třetího potomka. V pořadí pátý následník trůnu se narodil v 11:01 na...

Výběr článků

Načítám