Hlavní obsah

Modelka odsouzená za vraždu milionáře by se mohla vrátit na Slovensko

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá slovenská modelka Mária Kukučová (28) by se po téměř čtyřech letech strávených ve španělské věznici za vraždu svého bývalého přítele, britského milionáře Andrewa Bushe, mohla vrátit do vlasti, respektive do slovenského vězení. Ministerstvo spravedlnosti už má žádost o její deportaci na stole, napsal deník Nový čas.

Foto: Profimedia.cz

Mária Kukučová u španělského soudu

Článek

„Děláme vše proto, aby se vrátila na Slovensko a byla nám blíž,“ řekl deníku Nový čas její otec Ľubomír.

Foto: Profimedia.cz

Mária Kukučová v době, kdy pracovala jako modelka a předváděla spodní prádlo.

Kukučová pochází z malé slovenské obce Nová Bošáca v okresu Nové Mesto nad Váhom. V dubnu 2014 zastřelila svého bývalého přítele Andrewa Bushe (48). Po vraždě odletěla na Slovensko, kde se dobrovolně přihlásila na policii. Slovensko ji poté na základě mezinárodního zatykače vydalo do Španělska, kde byla odsouzena k 15 letům vězení. Odvolací soud jí snížil trest na 13 let a devět měsíců. Trest si odpykává ve věznici v Granadě.

Pokud by byla převezena na Slovensko, rozhodne soud, do které věznice bude umístěna.

Otec doufá, že ji pustí

Otec doufá, že slovenské soudy jeho dceru propustí na svobodu. Kukučová totiž během celé doby tvrdí, že jednala v sebeobraně. „Mlátil mě a křičel, že vyvraždí celou mou rodinu,“ obhajovala se u španělského soudu modelka. Soud však tuto verzi nepřijal.

Slovenka žila s Bushem dva a půl roku. Britský milionář a klenotník se s ní rozešel v listopadu 2013. V dubnu 2014 Kukučová počkala na expřítele v jeho vile v Costa del Sol a po hádce ho zastřelila.

Při odjezdu z místa činu ji viděla ruská modelka Marija Korotajevová (24), s níž Bush v té době chodil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám