Hlavní obsah

Vynálezce ponorky Madsena vzrušovalo škrcení a sadismus, tvrdí jeho milenky

Kodaň

Byl to muž, který měl rád nezvyklé sexuální praktiky, tvrdí svědkyně o konstruktérovi Peteru Madsenovi, který se v Kodani před soudem zodpovídá z obvinění, že zabil a rozřezal novinářku Kim Wallovou. Jedna jeho bývalá milenka popsala nejen jeho oblíbenou praktiku asfyxii, tedy škrcení při sexu, ale také jeho fascinaci vraždami či sado-maso praktiky.

Foto: Niels Hougaard, ČTK/AP

Dánský ponorkář Peter Madsen na snímku z roku 2008

Článek

„Peter zbožňuje dominanci a vzrušuje ho škrcení. V ponorce jsme spolu měli sex, kdy jsme stupňovali vzrušení škrcením,“ popsala soudu žena, se kterou se konstruktér poznal v roce 2008.

Další Madsenova milenka popisovala návštěvy ve swingers klubu, kde provozovali sado-maso hrátky. Z její výpovědi vyplynulo, že Madsen dokonce několikrát vystupoval v soft porno snímcích,z nichž jeden se měl natáčet v Německu.

„Svážu tě a poplivu,“ měl Madsen napsat v esemesce jedné své milence. V další jí potom poslal větu: „Jinak mám plán vraždy.“

V Madsenově počítači se našla videa zachycující mučení a popravy žen. To, že konstruktéra fascinovaly vraždy, potvrdila i další svědkyně. Údajně o tom spolu měli vést debaty. „Ano, mluvili jsme o tom. Fascinovala ho smrt,“ uvedla další z dam.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Švédská novnářka Kim Wallová

Soud by měl objasnit, co se stalo loni v noci z 10. na 11. srpna na palubě jeho ponorky Nautilus u dánského pobřeží. Žaloba viní konstruktéra z toho, že zavraždil novinářku Kim Wallovou, která o něm a jeho ponorce psala reportáž. Od chvíle, kdy mladá žena vstoupila 10. srpna na jeho ponorku, o ní nikdo nic nevěděl.

Až koncem srpna bylo nalezeno zohavené ženské tělo bez hlavy a končetin. Expertizy později prokázaly, že se jedná o ostatky novinářky. Zbytek těla nalezli potápěči až v říjnu.

Vynálezce nejprve tvrdil, že Wallová sice na jeho plavidle byla, ale později z něj vystoupila. Pak se měla jeho ponorka rozbít, ale jemu se podařilo zachránit.

Později výpověď změnil a tvrdil, že její smrt byla nehoda, když na ni spadl 70kilový poklop. Madsen byl podle svých slov v šoku, když se rozhodl, že se těla zbaví a hodí ho do moře. Později zničil i ponorku, ale sám se zachránil díky plavidlu, které ho míjelo.

Žalobce Jakob Buch-Jepsen tuto Madsenovu verzi vyvrátil, když expertizy prokázaly, že na těle Wallové bylo 15 bodných ran. V ponorce se navíc našlo její spodní prádlo. Konstruktér nakonec tvrdil, že mladá žena zemřela na otravu oxidem uhelnatým, a přiznal, že její tělo rozřezal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám