Hlavní obsah

Stovky policistů a dobrovolníků na jihu Španělska pátrají po osmiletém chlapci

Málaga

Stovky policistů a dobrovolníků pátrají na jihu Španělska po nezvěstném osmiletém chlapci. Gabriel Cruz Ramirez byl naposledy spatřen minulé úterý, 27. února, kdy odešel z domu své babičky ve městě Nijár v Andalusii na jihu Španělska. Hoch odešel s tím, že si jde hrát ke kamarádovi, ale od té doby je nezvěstný. Podle jedné z vyšetřovacích verzí mohl být chlapec unesen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Stovky španělských policistů pátrají po osmiletém chlapci (archivní video)Video: Reuters

 
Článek

„Policie pracuje na dvou frontách. Na jedné straně pátrá v terénu a na druhé straně se věnuje kriminálnímu vyšetřování. Víc teď prozrazovat nebudu, protože se domnívám, že bychom měli nechat policii dělat svou práci tak, aby mohla co nejdříve dokončit vyšetřování,“ prohlásil španělský ministr Juan Ignacio Zoido.

Gabrielův otec našel tričko a testy DNA prokázaly, že ho měl na sobě pohřešovaný chlapec. Také proto panovaly obavy, že se mohl utopit v místní čističce vody. Potápěči ale nádrž prohledali a chlapce nenašli.

Naděje umírá poslední

Rodiče na tiskové konferenci vyjádřili naději, že by mohl být nezvěstný Gabriel živý a zdravý. Hledá ho víc než 500 lidí, pátrací psi, policisté na koních a drony.

„Pokud nás někdo sleduje a Gabriela má, žádám jen – bez jakéhokoliv rozhořčení –, zkuste ho zanechat na nějakém veřejném místě, na místě, které není osamocené, kde se může na někoho obrátit. V nákupním středisku, McDonaldu nebo parku. Prosím. Chceme jen být s ním a on by měl být s námi. Je to velmi výjimečné a nádherné dítě a musí být s námi,” vyzvala případného únosce matka nezvěstného chlapce Patricia Ramirezová.

Reklama

Výběr článků

Načítám