Hlavní obsah

Rakouská policie zadržela Afghánce, podezírá ho z pobodání lidí ve Vídni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň
Aktualizováno

Třiadvacetiletý Afghánec, kterého zadržela rakouská policie, se přiznal, že ve středu v noci pobodal ve Vídni dvacetiletého muže a tříčlennou rodinu, uvedla rakouská agentura APA. Důvodem byl vztek vyvolaný neutěšenou životní situací. Čelí obvinění z pokusu o vraždu, napřed ale bude ještě vyšetřen psychiatry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zasahuje na místě činu ve VídniVideo: Reuters

 
Článek

Policie po jeho výslechu uvedla, že útočil kvůli „špatné, agresivní náladě” z frustrace vyvolané obtížnou životní situací. Zadržený popřel, že motiv jeho činu byl politický.

Muž, jenž měl u sebe dva nože, byl zadržen krátce poté, co zavíracím nožem pobodal u stanice metra Praterstern, kde působí dealeři drog, dvacetiletého Afghánce, se kterým se znal a kterému způsobil těžká zranění. „Zlobil se na něj a činil ho zodpovědným za svou drogovou závislost,” uvedl policejní mluvčí.

O půl hodiny dříve, v 19:45 napadl muž tříčlennou rodinu v ulici Praterstrasse u stanice metra Nestroyplatz. Ta právě vyšla z japonské restaurace.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Rakouská policie zadržela muže podezřelého z pobodání čtyř lidí.

Sedmašedesátiletý otec rodiny, lékař, je těžce zraněný. Podle informací Kronen Zeitung musel být oživován. Utrpěl těžké zranění ledvin a momentálně je v umělém spánku. S těžkými zraněními je v nemocnici i jeho 56letá manželka a 17letá dcera. „Ženy jsou na jednotce intenzivní péče a obě jsou mimo ohrožení života,“ sdělila ve čtvrtek serveru mluvčí nemocnice AKH Wien.

Z informací Kronen Zeitung vyplývá, že ženy utrpěly zranění rukou, nohou a vrchní části těla, když se bránily. Sám útočník podle svědků během útoku něco pokřikoval, neuvedli však, co přesně to bylo.

„Během noci na čtvrtek jsme vyslýchali svědky a procházíme záznamy bezpečnostních kamer, které by nám pomohly objasnit zločiny,“ řekl serveru policejní mluvčí Patrick Maierhofer.

Spojit se oba činy povedlo, protože při prvním útoku se Afghánec zranil na ruce a na místě činu se našly stopy jeho krve, uvedl list Die Presse.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám