Hlavní obsah

Ve Francii objasnili vraždu zmizelé dívky, pachatel je podezřelý z další

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grenoble

Po pěti měsících se přiznal k zabití devítileté dívky Maëlys de Auraujo 34letý Nordahl Lelandais. Policisty bývalý vojenský psovod zavedl k místu, kde zakopal její ostatky. Nadále ale popírá, že by ji zavraždil, prý ji zabil náhodou. Ve středu to uvedl prokurátor z Grenoblu Jean-Yves Coquillat.

Foto: Profimedia.cz

Policie v místě pátrání po těle zmizelé

Článek

Dívka zmizela na konci srpna. Naposled byla viděna na svatbě v Pont-de-Beauvoisin. Policie spekulovala, že byla unesena. [celá zpráva]

V září byl zadržený 34letý Lelandais, který byl jedním ze 180 hostů na svatbě. V jeho výpovědi našli vyšetřovatelé nesrovnalosti, a tak se na něj soustředili. Když se našly stopy dívčiny DNA v jeho voze, uvalili na něj vazbu. [celá zpráva]

Lelandais podle BBC přiznal, že zmizelá v jeho autě byla, ale popíral, že by měl s jejím zmizením cokoli společného. Když se však nedávno v autě našla i dívčina krev, rozhodl se spolupracovat.

Zavedl policisty k místu, kde tělo ukryl, a přiznal, že dívku zabil. Neuvedl ale žádné podrobnosti kromě toho, že tělo schoval u svého domu, pak se vrátil na svatbu a až později je zavezl do hor v Chatreuse.

Policii s pátracími psy trvalo den, než ostatky našla, protože v místě je silná vrstva sněhu.

Vícenásobný vrah? 

Lelandais, který měl potíže ve vztazích kvůli své násilné povaze, je podezřelý také z vraždy vojáka Arthura Noyera, ze které byl obviněn v prosinci. Noyer zmizel v dubnu 2017 a 7. září se našla v Chambéry jeho lebka.

Leladnais, jenž bydlí s rodiči asi o třicet kilometrů dál, se přiznal, že byl v místě, kde voják zmizel, ale popřel, že by měl s činem cokoliv společného.

Podle informací BBC policie muže podezřívá, že má prsty v případu zmizení čtyřiadvacetiletého Belgičana Adriena Mouriala, jenž se ztratil poblíž jezera Annecy v červenci. Vyslýchán byl i kvůli zmizení Jeana-Christopha Morina z roku 2011 a Ahmeda Hamada z roku 2012. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám