Hlavní obsah

Muž v Itálii střílel z auta po cizincích, šest zraněných

Řím
Aktualizováno

Šest zraněných, z nichž jeden je v kritickém stavu, si vyžádala střelba ve městě Macerata v Itálii. V sobotu dopoledne ji rozpoutal z jedoucího auta 28letý Lucu Traiani. Zranění jsou afričtí migranti z Mali, Ghany a Nigérie. Pachatel jednal sám a svůj čin dopředu plánoval, řekl ministr vnitra Marco Minniti. Skutek podle něj nese stopy rasové nenávisti.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Luca Traini, který měl z jedoucího vozu střílet po migrantech.

Článek

Italská agentura ANSA uvedla, že Traiani loni kandidoval v italských komunálních volbách za protiimigrační stranu Liga Severu. Dosud nebyl trestán. Střílel z vozu Alfa Romeo na několika místech města.

Foto: Guido Picchio, ČTK/AP

Snímek z italského města Macerata, kde útočník zranil několik lidí.

Traiani, zahalený do italské vlajky, stačil podle deníku La Repubblica a agentury ANSA před svým zadržením ještě před pomníkem padlých vojáků použít fašistický pozdrav. Během zatýkání nekladl odpor, policie nalezla v autě vražednou zbraň a pistoli.

Foto: Guido Picchio, ČTK/AP

Záchranáři pomáhají postřeleným v Maceratě.

Podle představitelů nemocnice v Maceratě byl jeden ze zraněných po ošetření již propuštěn. Další oběť střelby se nachází na jednotce intenzivní péče, další podstoupily operaci nebo se na ni chystají.

Sobotní incident se stal jen několik dní poté, co bylo ve dvou kufrech objeveno tělo osmnáctileté Italky. V souvislosti s její smrtí byl zatčen nigerijský migrant.

Auto se mělo pohybovat na místech, kde byly nalezeny rozřezané dívčí ostatky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám