Hlavní obsah

Seina stoupla v Paříži na 5,84 metru

– Paříž

Hladina Seiny kulminovala v Paříži v pondělí ráno na 5,84 metru, což je o čtyři metry nad normálem. Podle BBC nezačne klesat dříve než v úterý. V oblasti velké Paříže bylo kvůli povodním evakuováno 1500 lidí a dalších 1500 domů je bez elektřiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Povodeň v PařížiVideo: Reuters

 
Článek

„Každý kolem pluje na člunu,“ řekl obyvatel ostrova Migneaux v Poissy Serge Matikhine. „Nálada je pořád dobrá, jsme na to zvyklí, za dvacet let je to osmá nebo devátá povodeň,“ dodal.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Eiffelova věž se třpytí na hladině vzedmuté a rozlité Seiny

Kvůli povodním od minulého týdne nejezdí jedna linka rychlodráhy RER C, provoz na ní nebude obnoven dříve než 5. února. Bylo také uzavřeno několik nábřežních silnic. Na řeku také nevyplouvají oblíbené výletní lodě. V Louvru je uzavřeno nejnižší patro a stejně tak zůstávají uzavřené museum d´Orsay a galerie v Oranžerii.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Vzdutá hladina Seiny

Počítá se s tím, že hladina řeky bude vysoká do konce týdne, protože se čeká déšť, ale neočekává se, že by dosáhla 6,1 metru jako v roce 2016. V období loňského prosince a letošního ledna spadlo mnoho srážek, jde o třetí nejvyšší množství od roku 1900.

Reklama

Výběr článků

Načítám