Hlavní obsah

Slovenská policie zveřejnila záběry z loupeže hodinek za 22,7 miliónu korun

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Slovenská policie stále hledá lupiče, kteří v pondělí ráno vrazili automobilem opatřeným beranidlem do vchodu klenotnictví v centru Bratislavy a uloupili klenoty a hodinky v hodnotě 888 888 eur (22,7 miliónu korun). V médiích proto zveřejnila video z loupeže na pěší zóně v Panské ulici a žádá občany o pomoc.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zveřejnila video z krádeže hodinek a šperků za 22,7 miliónuVideo: Polícia Slovenskej republiky

 
Článek

Čtyřem lupičům se podařilo nárazem automobilu s beranidlem rozbít dveře, ale mříž zcela nepovolila. Do klenotnictví se proto museli proplazit. Spustil se alarm, takže lupiči vzali jen část zboží a pak zmizeli. Policie se domnívá, že mezi pachateli mohli být Slováci i cizinci. „Pravděpodobně pocházeli z Balkánu nebo z rusky mluvících zemí,“ řekl policejní mluvčí Michal Szeiff.

Lupiči do vchodu klenotnictví vjeli autem značky BMW 530d, které bylo o den dříve ukradeno v autobazaru ve třetím bratislavském obvodě. Po nárazu se ohnula dovnitř ochranná mříž, kterou pak lupiči vnikli do objektu.

Policie upřesnila, že lupičům se podařilo z luxusního klenotnictví ukrást hodinky v celkové hodnotě 888 tisíc eur (22,7 miliónu korun). Původně uváděla 13 miliónů. [celá zpráva]

Na záběrech bezpečnostních kamer je vidět, že dva z pachatelů přijeli několik hodin před loupeží na místo činu na kolech, aby si obhlédli terén. Televize Markíza uvedla, že muži připravovali akci asi měsíc.

Bývalý kriminalista Matej Snopko považuje za chybu, že policie zveřejnila video pozdě a stále neukázala veřejnosti luxusní hodinky, které byly odcizeny.

V případě dopadení hrozí pachatelům deset až patnáct let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám